06/11

2018

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група за разпространение на наркотици в столичния квартал “Люлин“

Специализираният съд е определил мярка за неотклонение „задържане под страна“ на участниците, сред тях е и 77 – годишна жена

Групата е неутрализирана при спецакция на ГДБОП на 1 ноември 2018 година под ръководството на Специализираната прокуратура. В хода на разследването в членовете на групата са открити различни количества наркотици. Установено е, че минути преди спецполицаите да предприемат претърсване в жилището на възрастната жена, тя изхвърлила през прозореца плик с близо четвърт килограм марихуана и опитала да се освободи от друго количество - в тоалетната чиния. Изяснено е, че групата е действала от лятото на 2017 г, а неин лидер бил внукът на 77-годишната столичанка. По първоначални данни, когато той отсъствал възрастната жена разфасовала кокаин и марихуана на дози и ги продавала в дома си на клиенти след уговорка по телефона. Трима от задържаните са с криминални регистрации в полицията, а лидерът – в изпитателен срок на предходно условно осъждане за разпространение на наркотици.

С решение на Специализирания наказателен съд на четиримата е наложена постоянна мярка за задържане. Повдигнати са им обвинения. Работата по случая продължава.